Капучино дайындалғанннан кейін бірден беріледі: алдын ала жылытып алынған, көлемі 180 мл немесе одан да көп, қалың қабырғалары бар саптыаяқта немесе шыныаяқта. Берудің оңтайлы температурасы — 65-70 °C. Қалауы бойынша сусынды даршынмен, какаомен немесе үгітілген шоколадпен безендіреді. Капучино берілгеннен кейін бірден ішіледі: көбік ерігенге дейін. Әйтпесе, сусын салқындап қалады да, шыныаяқта қарапайым сүт қосылған кофе қалады.
Капучино тәуліктің кез келген уақытында жарамды, дегенмен италиялықтар оны тек күннің бірінші жартысында ғана ішеді. Сусынға арналған классикалық жұп — жаңа піскен қытырлақ круассан. Сары майға негізделген жылы нан-тоқаш пен капучиноның кілегейлі дәмі бір-бірін тамаша толықтырады! Бірақ классикамен шектеліп қалмаңыз: тирамису, даршын қосылған тоқаштар, шоколадты маффиндер, омлеттер, ботқалар, жаңғақтар, крекерлер, вафлилер және тәтті емес нан-тоқаштар — осылар де кофе-сүт сусынымен тамаша үйлеседі.
Капучино негізі — эспрессо дайындалған кофеге байланысты тіскебасарды немесе десертті таңдауға болады. Осылай, ақшыл қуырылған дәндердің гүлдер мен дәмдеуіштердің ноталары мен айқын қышқылдығын май негізінде пісірілген нан-тоқаштармен, печеньелермен және бри, горгонзола, дорблю, камамбер, маскарпоне, моцарелла, рикотта, рокфор, сулугуни, фета сияқты жұмсақ ірімшікпен толықтыруға болады. Сэндвичтер, салаттар, ірімшік пен май қосылған тосттар орташа қышқылдығы мен жаңғақ ноталары бар орташа қуырылған дәндерден дайындалған кофеге жарайды. Ал қараңғы қуырылған дәндер негізінде дайындалған капучиноға шоколадты десерт беруге болады.