main content

Даршын қосылған кофені қалай дайындау керек

Даршын қосылған кофені қалай дайындау керек? Қанша қосу керек және даршын таяқшаларын қалай қолдану керек? Түпнұсқа рецепттер және басқа ингредиенттермен үйлесімділігі. Мұның бәрі — біздің мақаламызда.

Даршын сізде немен ассоциацияланады? Қысқы кештердің жылуы мен жайлылығымен? Немесе бала кезінен тоқаштармен бе? Таңқаларлық түрде бұл хош иісті дәмдеуіш көңіл-күйді көтереді және сергетеді, сонымен қатар пісірілген нан өнімдерін, десерттерді, ыстық тағамдарды сәтті толықтырады. Және кофемен тамаша үйлеседі!

Даршын қосылған кофені дайындауға арналған кеңестермен бөлісеміз. Өзіңіз көріңіз және әдеттегі сусынның дәмі сізді жаңа татымды ноталармен таң қалдырады.

Кофеге қанша және қандай даршын қосу керек

Даршын әр түрлі пішінде болуы мүмкін: таяқшалар мен ұнтақталған — хош иісті кофе дайындауға кез келгені жарайды. Дәмдеуіштердің мөлшерін жеке қалауыңызға қарай таңдауға немесе ұсынылған пропорцияларды қолдануға болады:

  • ұнтақталған даршынды 100 мл сусынға ¼ шай қасық мөлшерінде қосады;
  • тұтас даршын таяқшасын кофе бар шыныаяққа салып, сусын татымды ноталарға ие болу үшін бірнеше минут демдейді.

Даршын қандай болады

Даршынның өндіріс аймағына және ағаш түріне байланысты әртүрлі сұрыптары бар. Әдетте, тамақ дайындауда қолданылатындары:

  • Цейлон даршыны (нағыз) — ашық қоңыр түсті, оның жіңішке нәзік хош иісі мен тәтті, сәл жанғыш дәмі мен жылыну әсері бар. Мұндай даршынның түтіктері қалыңдығы шамамен 1 мм қабықтан оралып, оңай ұсақталады.
  • Қытай даршыны (кассия) — қызыл-қоңыр түсті, оның өткір, бай хош иісі және айқын тәтті-жанғыш дәмі бар. Қалыңдығы шамамен 2 мм болатын қараңғы, қатты қабықтан оралған кассия түтіктері байламға емес, ортасына оралған шеттері бар пергамент бөлігіне ұқсайды.

Кассия Цейлон даршынынан арзанырақ, сондықтан оны дүкен сөрелерінде және аспаздық рецепттерде жиірек кездестіруге болады. Даршын қосылған кофе үшін екі түрі де қолайлы: Цейлон даршынымен сусын хош иіс биязы, нәзік болса, ал кассиямен — бай және өткір хош иіспен болады.

Даршын таяқшаларын қалай қолдану керек

Даршын таяқшасы кофеге қайнату үдерісі кезінде қосылады: 200 мл сусынға ⅓ таяқша жеткілікті. Сондай-ақ бүкіл таяқшаны пайдалуға болады — сонда кофе одан да бай дәм мен хош иіске ие болады.

Сондай-ақ, даршын таяқшасы түпнұсқа декор бола алады немесе сусынды араластыруға арналған қасықты алмастыра алады.

Таңдалған қолдану әдісіне қарамастан, даршын таяқшасын шыныаяқта ұзақ уақыт қалдырмаған жөн: сусын ащы болып кетуі мүмкін.

Даршын қосылған кофені қалай дұрыс ішу керек

Даршынды кофе қайнатпас бұрын шыныаяққа қосуға немесе дайын сусынды безендіруге болады. Ұнтақталған даршын қолданған кезде кофе бар шыныаяқты ұзақ уақыт қалдырмау керек, өйткені ол өзінің дәмдік және хош иіс қаситеттерін жоғалтады, ал түбінде тұнба пайда болады.

Даршын қосылған кофе қуаттандырады және сергітеді, оның хош иісі тамаша көңіл-күй сыйлайды. Таңертең хош иісті сусын жаңа жетістіктерге қуат береді, жұмысмағына енуге көмектеседі. Түскі астан кейін кофе ішу — бұл онша ресми емес жағдайда әріптестермен араласуға немесе достарымен кездесуге себеп. Сіз өзіңізбен бірге уақыт өткізе де аласыз: дәм мен хош иістен ләззат алып, шаршауды азайтып, күннің нәтижелі аяқталуына бейімделе аласыз.

Даршын және басқа ингредиенттер қосылған кофе

Кофе даршынмен тамаша үйлеседі, бірақ егер сіз жаңа нәрсені көргіңіз келсе, басқа ингредиенттерді де қауіпсіз қосуға болады.

Сүт / кілегей және даршын

кәдімгі қара кофені даршын қосылған барқыт латтеге айналдырады: оны дайындау үшін 2 шай қасық кофе, 100 мл ыстық су, ¼ шай қасық даршын, 125 мл ыстық сүт және дәміне қарай қант немесе бал қажет болады

Ваниль

даршын қосылған сусынға ерекше хош иіс береді, бірақ еритін кофе үшін ванильді қант көбәрек қолайлы болады, оның мөлшері жеке қалауға байланысты

Шоколад

кофенің дәміне әрдайым жақсы көңіл бөлгізеді: 2-3 дананы 1 шай қасық кофе мен ¼ қасық даршынмен араластырып, 100 мл ыстық сүт құйып алу жеткілікті, осылай хош иісті қою сусын дайын болады

Мускат жаңғағы

даршынды керемет толықтырады, ал егер сіз какао қоссаңыз, онда сусын одан да бай және хош иісті болады: 1 шай қасық какао ұнтағына бір стақан ыстық су құйыңыз, 1 шай қасық кофе қосыңыз, үстіне ұнтақталған мускат жаңғағы мен даршынмен безендіріңіз

Кардамон

даршын қосылған кофенің татымды дәмін ерекше ашып, лимон мен эвкалипт ноталарымен толықтырады: 1 стакан сусынға 1-2 шымшым даршын мен кардамонның хош иісті қоспасы жеткілікті

Бадьян және даршын

—дәмдеуіштердің тағы бір классикалық үйлесімі: кофе бар шыныаяққа ¼ қасық даршын мен бадьянның 1 жұлдызшасын қосып, 1-2 минут күте тұру жеткілікті

Куркума

даршын қосылған кофені тамаша толықтырады және сүтпен дайындалған сусынға бай алтын реңк береді

Қалампыр

даршынмен тамаша үйлеседі, сондықтан батыл түрде кофе бар шыныаяққа 1-2 кептірілген бүршік қосып, бірнеше минут күте тұруға болады

Табиғи бал

даршын қосылған кофені гүлді ноталармен толықтырады және қантқа балама болады: балды дәміне қарай немесе 300 мл кофе мен ¼ шай қасық даршынға 2 шай қасық мөлшерінде қосып, содан кейін сусынды бірнеше минут демдеп қоюға болады

Лимон

«эспрессо романо» рецептісінде қолданылады, бірақ бір тілімді даршын қосылған кофеге де салуға болады — итальян үлгісінде

Апельсин фрэші

даршын қосылған кофені қуаттандыратын цитрус дәмі мен хош иісімен толықтырады, сонымен қатар көңіл-күйді көтереді: 100 мл кофеге 20-30 мл жаңа сығылған шырын жеткілікті

Зімбір

сусынға ерекше жылытатын дәм қосады: ½ шай қасық үгітілген зімбір тамырына 200 мл қайнаған су құйыңыз, 3-5 минутқа қалдырыңыз және сүзгіден өткізіңіз, содан кейін 2 шай қасық кофе мен ¼ шай қасық даршын қосыңыз

Бұрыш

— даршын қосылған кофе шыныаяғындағы өткір екпін: қара немесе күйдіргіш қызыл ұнтақталған бұрышты қосуға болады, ал мөлшері тек сіздің қалауыңызға байланысты

Мұз

ыстық ауа-райында сергу және салқындау үшін барлық дерлік кофе сусындарына қосылады

Өзіңізді даршын қосылған кофе шыныаяғымен қуанту үшін кофехана іздеудің қажеті жоқ. Сіз өзіңіздің үйіңізде NESCAFÉ® еритін кофесінен хош иісті сусын жасай аласыз! Біздің рецепттерден шабыт алыңыз, даршын мен басқа ингредиенттерді жинап, өзіңіз үшін жаңа дәм үйлесімдерін ашыңыз. Немесе достарыңызды қонаққа шақырыңыз және олармен бірге даршын қосылған NESCAFÉ® кофесіне негізделген түпнұсқа сусындардың дәмсарапын ұйымдастырыңыз!