Кофені түсіну – одан көбірек ләззат алуды білдіреді
-
Астықтан сусынға дейін
Сіздің сүйікті сусыныңызға айналмас бұрын, кофе дәндері мұқият өсіріледі, кофе плантацияларында қолмен теріледі және ұқыпты қуырылады. Кофе дәндерінің әртүрлі сұрыптары және оларды қуырудың әртүрлі дәрежелері бар, олардың әрқайсысы сусынға бірегей дәм мен хош иіс береді.
-
Қуыру
Шикі жасыл дәндерді сусын жасамас бұрын қуыру керек. Қуыру кезінде кофе дәндерінің өлшемі ұлғаяды және түсі өзгереді. Олар қызған сайын сарғайып, ылғал буланған сайын қоңырға айналады және май бөле отырып, одан әрі қараяды. Олар неғұрлым ұзақ қуырылса, соғұрлым қою түсті және хош иісті болады.
-
Қоспалар
Кофе қоспалары әртүрлі кофе сұрыптарын біріктіру арқылы жасалады. Сондай-ақ, кофе дәндерін ваниль немесе орман жаңғағы сияқты хош иістендіргіштермен қуыруға немесе дайындау процесінде хош иістендіргіштерді қосуға болады.