Кофенің шығу тегі
Кофе қайда және қалай өсіріледі? Неліктен әртүрлі кофе дәмі жағынан ерекшеленеді?Біздің сараптамалық нұсқаулығымыз барлық құпияларды ашады
Кофе қайдан келеді?
Кофе Африка, Латын Америкасы және Азия сияқты аймақтарды қоса алғанда, «кофе белдеуінің» айналасында орналасқан 50-ден астам елде өсіріледі. Теңіз деңгейінен биіктіктің, топырақтың және ауа-райы жағдайларының дұрыс үйлесімі осы аудандарда ең дәмді бұршақтарды өсіру үшін тамаша климатты қамтамасыз етеді.
-
Африкадан келген Кофе
Африкалық кофе танымал ғажап дәмінің арқасында әлемдегі ең жақсылардың бірі болып саналады. Дәстүрлі африкалық кофе келесі сипаттамаларымен ерекшеленеді:
- Ауыз қуыратын дәмі
- Орташа қышқылдық
- Орташа және қою қуыру
NESCAFÉ Gold Origins Uganda-Kenya тамаша қоспасы африкалық кофедегі ең ұнамды нәрсе. Татымдылық пен жұмсақ жер ноталары Кениядан келген Арабика кофе дәндері мен Угандадан келген Робуста кофе дәндерінің батыл дәмімен біріктірілген.
-
Латын Америкасы
Әлемдегі кофе астаналарының бірі болып саналатын Латын Америкасының кофесі бүгінде супермаркет сөрелерінен табуға болатын қоспалардың көп бөлігін құрайды. Оны әмбебап дәмі мен хош иісі үшін жақсы көреді. Міне, латынамерикалық кофенің бірнеше негізгі сипаттамалары:
- Жаңғақ дәмі
- Төмен қышқылдық
- Жеңіл немесе орташа қуыру
NESCAFÉ® Gold Origins Аlta Rica қоспасы – жоғары биіктікте өсірілген ең жоғары сападағы латынамерикалық кофе. Бұл кофенің нәзік жеміс ноталары мен карамельді хош иісі ләззат алу үшін өте қолайлы.
-
Азия
Азия теңдесі жоқ ең батыл, қайталанбас дәмі бар бірегей кофе қоспаларының үйі болып қала береді. Әдетте, азиялық кофеден келесілерді күтуге болады:
- Жер ноталары
- Жеңіл қышқылдық
- Қою қуыру
Индонезиялық NESCAFÉ® Gold Origins Суматра кофесі керемет азиялық бленд ретінде көрініске ие. Қолмен терілген 100% Робуста дәндерінен жасалған карамель мен жаңғақ ноталары бар түтін татыған және жер реңктері сіз қайта-қайта оралғыңыз келетін ұмытылмас сезім береді.
Кофе дәндерімен танысу
Кофе дәндері шын мәнінде «кофелік шие» деп аталатын өсімдіктердің жидектерінен алынатынын білгенде таң қалуыңыз мүмкін. Шие жеуге жарамды, бірақ оның дәмі кофеге мүлдем ұқсамайды. Олардың ішіндегі кофе дәндерінің бай және хош иісті дәмінен алыс жұмсақ және аздап тәтті хош иісі бар. Кофе өсімдіктерінің 120-дан астам сұрыпы бар және әр сұрыптың өзіндік хош иіске ие. Біз ішетін кофе көбінесе арабика немесе робуста дәндерінен, не болмаса осы екі сұрыптың қоспасынан жасалады.
Неліктен кофені қуырады?
Қуыру – бұл нәтижесінде біз білетін және жақсы көретін бай және хош иісті дәм пайда болатын кофе дәндерін қыздыру процесі. Жаңа кофе дәндері шын мәнінде жасыл түсті және шөпті иіске ие. Қуыру процесінде және оның қарқындылығына байланысты химиялық өзгерістер орын алады, бұл кофе дәндерінің ғажап жер иісі бар қанық қоңыр түске ие болуына әкеледі. Қуырылғаннан кейін олар біздің сүйікті кофе қоспаларымызды ұсақтауға және дайындауға дайын.
-
Жеңіл қуыру
Жеңіл қуырылған кофенің жұмсақ дәмі бар, тығыздығы аз және қышқылдығы жақсы.
-
Орташа қуыру
Орташа қуырылған кофе тығыздығы жоғары күшті дәмге ие, бұл қуырудың барлық түрлерінің ішіндегі ең жемісті және тәттісі. Мұнда қышқылдық аздап сезіледі.
-
Қою қуыру
Қою қуырылған кофе қышқылдығы аз ащы қанық дәмге ие. Ол сондай-ақ түтінді немесе шоколадты тәтті хош иіс бере алады.
Соңғы сиқыр – дайындауда
Бұршақтар өскен бойда оларды жинап, сыйлайды. Әрі қарай не болатын, кофенің мінсіз дәмін іздейтіндер үшін өте маңызды. Кофенің бай дәмі мен қанық хош иістері туралы көбірек білгіңіз келе ме? Кофе дәмін татуға арналған нұсқаулығымызды оқыңыз.