main content

Бал қосылған кофені қалай дайындау керек

Сіз балмен шай ғана емес, кофе де ішетінін білдіңіз бе? Осы ерекше үйлесім туралы бәрін айтып беріп, бал қосылған кофе рецепттерімен бөлісеміз.

Кофеге бал қосылады ма? Әрине — иә. Балмен кофенің хош иісі мен дәмі жаңа тәсілдермен ашылады — сусын неғұрлым тартымды және қаныққан болады.

Бұл мақалада біз бал қосылған кофе туралы егжей-тегжейлі айтатын боламыз: сусын қай жерде пайда болды, оны қалай дұрыс ішу және үйде дайындау керек туралы. Сонымен қатар, біз сізге бал кофесінің сүтпен және басқа ингредиенттермен қалай үйлесетінін, сондай-ақ бұл сусынның қаншалықты калориялы екенін айтып береміз.

Сусын тарихынан

Қазір кофе-бал сусынын жасаушыны қадағалап табу мүмкін емес, өйткені ол бірнеше жыл бұрын ойлап табылған. Әдетте, ол дәрі ретінде қолданылды, өйткені кофе науқасқа қуат берді, ал бал әл-ауқатқа оң әсер етті.

Балды хош иісті тәттілендіргіш ретінде пайдалану дәстүрі араб елдерінде бұрыннан бар. Мысалы, Мароккода бал кофенің қанықтылығын өтеу үшін қолданылады. Бұл елде дәндер әдеттегіден ұзағырақ қуырылады — осыған байланысты сусынның дәмі өте ауыз қуыратын болып шығады, ал балдың тәттілігі оны жұмсартуға көмектеседі.

Бал қосылған кофенің калориялығы

Көбінесе тәтті кофені ұнататындар балды тазартылған қантқа балама ретінде пайдаланады, өйткені біріншісінде калория азырақ болады. Егер 100 грамм қантта 387 ккал болса, онда бірдей мөлшерде балда — 300-330 ккал.

Балдың нақты калориялығы сұрпына байланысты. Мамырлық және жөке сияқты ақшыл сұрыптар диеталық болып саналады: мысалы, 100 грамм жөке балында 300-ден астам ккал бар. Шіре, қарақұмық және аршагүл сияқты қараңғы сұрыптардың калориялығы жоғарырақ болып келеді. Мысалы, шіре балының құрамында 330 ккал бар.

Кофеге қалай және қандай бал қосуға болады

Балдың сұрпына қарамастан басты артықшылығы — пайдалы дәрумендер мен элементтердің көп мөлшері. Оның құрамында В, К, Е, С дәрумендері, магний, калий, йод, темір және басқа заттар бар. Алайда, бұл қоспамен оны шектен асырып алмау маңызды: балдың күнделікті мөлшерін — 25-тен 50 грамға дейін — сақтағаныңызға көз жеткізіңіз.

Кофемен қандай бал үйлеседі? Шындығында, сіз кез келген сұрыпты таңдай аласыз — түпкілікті шешім жеке талғамға байланысты. Біз сізге ең қызықты нұсқалар туралы айтып береміз.

Қараған балы

Ащылық пен қышқылдығы жоқ нәзік дәмі бар сұрып, ол сусынға жеңіл хош иіс пен әрең байқалатын тәттілік береді.

Жөке балы

Жөке гүлі хош иісі бар ең тәтті сұрыптардың бірі — қанты көп сусындарды ұнататындар үшін тамаша нұсқа.

Қарақұмық балы

Бұл сұрыптың дәмі кофені ауыз қуыратын ететін әрең байқалатын ащылық сезіледі, сондықтан оны мұқият және аздап қосу керек.

Талшын балы

Ащылық да, тәттілік те, тіпті ағаш ноталары да бір уақытта үйлесетін көп қырлы дәмі бар сұрып. Егер сіз татымды сусындарды ұнатсаңыз, осыны таңдаңыз.

Бал қосылған кофені қалай ішу керек

Әдетте бал кофесі кішкене порцияларда — 160 миллилитрге дейін — ішіледі. Осы көлемнің арқасында сусын көп шоғырланған және бай дәмге ие. Егер сіз тәжірибе жасағыңыз келсе, кофеге даршын немесе мускат жаңғағы, кептірілген немесе жаңа піскен жемістер сияқты дәмдеуіштерді қосуды ұсынамыз.

Бал қосылған кофе көптеген тәттілер мен десерттермен жақсы үйлеседі. Ол шығыс тәттілерімен, цукаттармен және жаңғақтармен ішіледі. Сондай-ақ, сусынға жеміс-жидекпен толтырылған штрудель немесе басқа піскен нан-тоқаштары ұсынылуы мүмкін.

Бал қосылған кофе рецепттері

Кофе-бал сусындарының ондаған нұсқалары бар. Біз NESCAFÉ® еритін кофесінің негізінде дайындауға болатын ең қарапайым және дәмді рецепттермен бөлісеміз.

Бал қосылған классикалық кофе рецептісі

Кофе дайындаңыз — ол үшін сізге 2 шай қасық еритін кофе және 150 миллилитр ыстық су қажет. Сусынды салқындатып, бір ас қасық бал қосыңыз. Дайын болды!

Бал мен даршын қосылған кофе

Кофе дайындаңыз және оның суығанын күтіңіз. Содан кейін шыныаяққа бір ас қасық бал мен төрттен бір шай қасық даршын қосыңыз. Сусын дайын болды! Қаласаңыз, оны салқын түрде беруге және аздап сүт қосуға болады.

Бал мен зімбір қосылған кофе

Кофені дайындап, 2 минут күтіңіз — ол салқындауы керек, бірақ суық болмауы керек. Шыныаяққа бір ас қасық бал мен бір шымшым ұнтақталған зімбір қосыңыз. Ащы әуесқойларға сусынды аздап бұрыш қоспасымен дәмдеуді ұсынамыз.

Бал қосылған салқын кофе

Кофе дайындап, салқындағанша 2 минут күтіңіз. Содан кейін бір ас қасық бал қосып, жақсылап араластырыңыз. Стақанға 5–7 мұз текшесін құйып, сусынды стақанға құйыңыз. Мұндай кофе ыстық ауа-райына өте қолайлы.

Бал мен сүт қосылған кофе

Шыныаяққа 200 миллилитр жылы сүт пен бір ас қасық балды араластырыңыз. Кофені дайындап, салқындатыңыз, содан кейін оны сүт бар шыныаяққа қосыңыз. Одан да қызықты дәм болу үшін сусынға бір шай қасық теңіз тұзын қосуға болады.

Бал мен лимон қосылған кофе

Бір стақанға бір шай қасық бал мен жарты шай қасық лимон шырынын араластырыңыз. Кофені дайындаңыз және салқындатыңыз, содан кейін оған лимон шырыны қосылған бал қосыңыз. Алынған сусын қосымша лимон тілімімен безендірілуі мүмкін.

Бал қосылған кофе — бұл қарапайым, бірақ сонымен бірге көп қырлы сусын, оның дәмін сіздің қалауыңыз бойынша реттеуге болады. Оның дәмін татып көру үшін кофеханаға барудың немесе кофе машинасын сатып алудың қажеті жоқ — сіз кез келген рецептті үйде бірнеше минут ішінде NESCAFÉ® еритін кофесінің көмегімен дайындай аласыз. Жаңа дәмдерді бізбен бірге ашыңыз!